Kateus, kauna ja kosto

Kun Jyri Häkämies vieraili Hämeessä, hän mainitsi puhuessaan osuvasti kolmen K:n kuluttavan voiman – osaa suomalaisista ohjaa toimissaan kateus, kauna ja kosto.

Kun lähdin mukaan politiikkaan, oli motiivini maailmanparannus. Kun minut nimettiin eduskuntavaaliehdokkaaksi, en palannut hoitovapaalta palkkatyöhön, vaan jäin kotiin saadakseni aikaa politiikalle ja samalla myös perheelle. Keväästä asti olen aktiivisesti kiertänyt Hämeen piirissä erilaisissa toritapahtumissa ihmisiä kuunnellen. En ole voinut välttyä ajatukselta, että  aiheeton kateus ja kauna vaivaa monia ihmisiä. Kun esittäytyy kokoomuslaisena kansanedustajaehdokkaana, osa ihmisistä katsoo oikeudekseen ”käydä rinnuksiin” kiinni, koska ”te rikkaat ja hyväosaiset epärehelliset poliitikot viette Suomea perikatoon ja riistätte köyhiä”. Väitteet tuntuvat epäoikeudenmukaisilta niin henkilökohtaisella kuin yleiselläkin tasolla. Kuluvalla hallituskaudella on perusturvaa ja heikommassa asemassa olevien ihmisten asemaa kohennettu monella tavalla. Pienimpien sosiaaliturvaetuuksien korotuksia on vuositasolla tehty n.730milj.euron edestä. Edellisellä hallituskaudella näiden etuuksien parantamiseen käytettiin 250milj.euroa. Nykytilanteessa on siis käytetty kolminkertaisesti rahaa kaikkein köyhimpien tilanteen parantamiseen. Kokoomus on halunnut olla edistämässä tasa-arvoa ja ihmisarvoa. Perusturvaetuudet sidotaan indeksiin seuraamaan kustannusten nousua, opintorahoja on korotettu ja pienituloisimpien eläkeläisten suurin tasokorotus koskaan toteutuu takuueläkkeiden myötä. Tuloveron kevennykset on kohdistuttu nimenomaan pieni- ja keskituloisille. Työn kannustavuutta on siis lisätty. Kokoomuslaiset ovat siis olleet myös köyhän asialla ja yhteisvastuullisuutta löytyy sinivalkoisissa väreissä. Poliittisen keskustelun kiihtyessä vaalien lähestyessä toreilla ja toivoisin ihmisiltä hiukan enemmän malttia. Eri mieltä saa ja pitääkin olla, mutta faktat ovat faktoja. Hämeenlinnassa, Kalvolassa, Orimattilassa, Nastolassa, Kärkölässä, Sysmässä, Hartolassa, Heinolassa, Padasjoella, Hämeenkoskella, Asikkalassa, Lammilla, Lopella, Ypäjällä, Rengossa, Hattulassa, Janakkalassa, Hauholla, Hausjärvellä, Humppilassa, Forssassa, Jokioisilla, Riihimäellä, Tammelassa, Tuuloksessa, Hollolassa ja Lahdessa käydään ennen kevään vaaleja vielä monia kiivaita keskusteluja.  Kokoomuslaisena hyvinvointimallina ja mahdollisuutena on perusajatus siitä, että ihmisillä on vapauksia, oikeuksia ja mahdollisuuksia pitää huoli itsestään ja läheisistään. Avun tarpeessa olevia on sitten autettava oikeasti. Tasapäistäminen, kateus, kauna ja kosto voivat toimia toisilla, mutta minä uskon yhä enemmän aitoon maailmanparannusvoimaan ja hyvään tahtoon ja niiden mahdollisuuksiin.

 

Kommentti artikkeliin “Kateus, kauna ja kosto”
  1. avatar Jur.kand. sanoo:

    Sari Niinistö!
    Eivät verolinjaukset kokoomuspuoluetta horjuta! Erityisesti perinteisiä kokoomuslaisia karkoittaa huhtikuun vaaleissa kyseisestä puolueesta puheenjohtaja Jyrki Kataisen ilmeinen vastenmielisyys pitkälle koulutettuja, uran tehneitä, kokeneita puolueensa naiskansanedustajia kohtaan. Katainen valitsi heidän sijaansa ministereiksi jopa sammakkoja suustaan päästävän rötöstaustaisen oululaisen golfpelaajanaisen, opetusministeriksi lukion käymättömän, Saksassa viihtyneen heppatytön, vaikka tarjolla olisi ollut kokenut naispuolinen kulttuurivaikuttaja; on merkonomi/sisäministeriä jne. Myös Halos-hengessä sukupuolivapaan avioliiton voimakas lobbaus on ajanut kokoomuksen jäseniä sos.dem.ev.lut.kirkosta pois ortodokseihin ja kyseisestä puolueesta kristillisdemokraatteihin, jossa sentään koti, uskonto ja isänmaa ovat yhä kunniassa.

    Eniten vastenmielisyyttä puoluetta kohtaan herättää kuitenkin Suomen pankin pääjohtajan viran täyttökaavailut pankkivaltuuston puheenjohtajan, hölmöistä lausunnoistaan tunnetun Timo Kallin jo hakuaikana antaman ennakkoilmoituksen mukaan. Suomettuneisuuden ikonilla, Kremlin ja DDR:n Stasin agentteina valtiotieteen tohtori Alpo Rusin vakoilutietoteoksen ”Vasemmalta ohi” mukaan toimineelle Erkki Liikaselle ei pitäisi Kokoomuksen tukea herua, kun pankissa on korkean tason tohtoreita, finanssikokemuksella maailman huippuyliopistoista. Liikanen tuhosi valtiovarainministerinä kansantaloutemme 1980-luvun lopulla ja pakeni Brysselin suojatyöpaikkoihin. Kremlin arkistoista Jeltsinin aikana skannatut vakoilutiedostot ja DDR:n SED-puolueen ja Stasin Amerikkaan CIA:n toimesta viedyt arkistot ovat olleet tutkijoiden, mm Harwardissa vaikuttaneen Rusin käytössä. Rusin mukaan Liikanen yritti useiden lakialoitteiden kautta 1970-luvulla mm tuhota SMP:n, nykyisen perussuomalaisten edeltäjän, saadakseen Veikko Vennamon linnaan. Vaan eipä itse Rusiakaan saatu 2000-luvulla ns. pääministeripuolueiden toimesta linnaan, vaan Tarja Halonen palkitsi Rusin mm. arvostetulla Sveitsin suurlähettilään ja Pyhän istuimen lähettilään viralla YK:n yleiskokouksen puheenjohtajan neuvonantajan kunniakomennuksen ohella. Kokoomuksella olisi korkea aika sanoutua irti puoluepoliittisista nimityskaavailuista ja maisteri Liikasen tukemisesta, jos aikoo kalkkiviivoilla ohittaa keskustan ja sen gallupeissa arvostetun puheenjohtajan Mari Kiviniemen., Väitteet Liikasen mahdollisuuksista itse EKP:n puheenjohtajuuteen kuuluvat samaan sarjaan, kuin SDP:n pari vuotta sitten liikkeelle päästämät huhut Halosen ja Lipposen mahdollisuuksista uusiin unionijohtajuuksiin. Baltit ja Itä-Euroopan neuvostovankeudesta unioniin päässeet kansathan torppasivat näiden vanhojen neuvostonuolijoiden mahdollisuudet (vrt. myös Wikileaksin vuodot a.o. poliitikoista!).

Jätä kommentti

css.php